De ce porii nu trebuie curățați?

pori.jpg

Mulți dintre noi am încercat diverse produse, care pretindeau că ne curăță porii. Dar avem, de fapt, nevoie să ne curățăm porii?

 

Porii de pe față, la fel ca și canalele urechii, sunt proiectați pentru a se curăța singuri. Așadar, este bine să îi lăsați în voia lor și este suficient doar să curățați fața.

Există o varietate de motive pentru care porii se pot bloca, determinând formarea punctelor negre sub piele.

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt alcătuite în mare parte din piele moartă și ceva murdărie. Hormonii, bacteriile sau uneori prea multă igienă (aceasta poate irita pielea, determinând îngroșarea tegumentului) pot provoca blocarea porilor. Este o cauză frecventă a acneei.

Când porii se blochează, există presiune inversă în glanda sebacee, care se poate rupe, eliberând uleiuri foarte iritante. Acestea cauzează leziunile roșii cunoscute sub numele de acnee. Este important să nu strângeți niciodată prea mult un punct negru, deoarece s-ar putea rupe glandele din piele, provocând o reacție și mai gravă.

  • Puteți cumpăra un instrument special de îndepărtare a punctelor negre de la farmacie și acest lucru evită ruperea unei punct negru sub piele.
  • Există, de asemenea, geluri cu prescripție medicală, care pot curăța porii.
  • Produsele cu vitamina A împiedică îngroșarea pielii care acoperă porii, astfel încât să nu blocheze glandele uleioase (ceea ce ar duce la acnee).

 

Unii oameni au pori genetic mai mari și mai vizibili. Porii devin oricum mai mari pe măsură ce îmbătrânim. Acest lucru nu înseamnă că este mai probabil să se acopere de murdărie. Singura problemă este că unor oameni nu le place felul în care arată.

Îndepărtarea conținutului porilor mai repede decât intenționează natura, chiar dacă sunteți blând cu pielea, lasă pielea mai sensibilă!

 

Reguli de îngrijire:

Dacă pielea dvs. este normală (nu există acnee și porii nu sunt proeminenți), spălați-vă ușor fața pentru a evita iritarea pielii, ceea ce poate face ca porii să pară mai mari.

  • Folosirea apei calde vă poate usca fața, așa că aplicați apă călduță sau rece.
  • Folosiți un produs de curățare delicat, dar dacă pielea dvs. este  uscată, nu este nevoie să utilizați produse de curățare.
  • Uscați-vă fața cu un prosop moale și nu frecați deoarece acest lucru poate irita porii și îi poate determina să se umfle și să se blocheze.
  • Dacă aveți acnee, utilizarea unui exfoliant chimic, cum ar fi alfa hidroxi și /sau beta hidroxi acid, vă va exfolia pielea fără a fi nevoie să o frecați. Aceasta înseamnă că nu există deteriorări ale porilor.
  • După ce vă demachiați, nu aplicați imediat cremă deoarece și așa se pot bloca porii.

 

Ce e micro-dermabraziunea? 

Micro-dermabraziunea se realizează cu un dispozitiv abraziv și cu aspirație pentru a uza stratul superior al pielii (epiderma). Procesul se efectuează cu ajutorul unui produs de curățare puternic. Aspirația poate debloca porii, dar forțe de frecare prea mari îi irită.

Acest tratament nu trebuie utilizat mai mult de o dată pe lună, deoarece vă poate deteriora pielea.

 

Suntem alături de tine cu tehnici fiziologice pentru îngrijirea pielii.

logo_212_white

Bioderm promovează tehnologia de top in domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), al terapiei prin lumina (lungimea de unda indicata fiecarei afectiuni) şi al echipamentelor de diagnostic precoce al cancerului de piele, oferindu-va astfel cele mai eficiente soluţii de tratament.

2023 Bioderm Medical Center